Nadat je in het assessment hebt gekeken wat jij wilt, heb je samen met je jobcoach via jobhunting en jobmatching een baan gevonden. Vervolgens helpen wij jou ervoor te zorgen dat je die baan ook houdt. Tijdens de intensieve inwerkperiode is jouw jobcoach van Work-Sjop vaak aanwezig op de werkplek. Zo kan je jobcoach aandacht besteden aan je vaardigheden en aan hoe je jouw taken uitvoert.

Work-Sjop biedt intensief en persoonlijk contact, gericht op het doel dat we beschreven hebben. Samen met jou en in overleg met de werkgever bepalen we wat jij aan begeleiding nodig hebt. Zo stellen we een individueel coachingsprogramma op. De coaching wordt meestal voor de duur van het contract aangevraagd.

Jouw jobcoach heeft natuurlijk ook aandacht voor de omgang met collega’s en de werkgever. Zo nodig krijgen je nieuwe collega’s handvatten en tips zodat zij ervoor kunnen zorgen dat jij je werk goed kunt doen.

In de beginperiode is er veel contact tussen jou en je jobcoach. Wanneer de situatie het toelaat, wordt dit langzaam afgebouwd. Regelmatig voert jouw jobcoach gesprekken met jou en met je werkgever. Tijdens die gesprekken wordt gekeken naar hoe jij je werk doet en naar de situatie op je werk. De jobcoach blijft aanspreekpunt voor jou en voor jouw werkgever.