Kwaliteit

De kwaliteit van onze dienstverlening wordt bepaald door de tevredenheid van onze deelnemers, opdrachtgevers en werkgevers. De kennis en kunde van onze jobcoaches is daarvoor een voorwaarde. Onze jobcoaches beschikken over ruime ervaring. Zij zijn gecertificeerd voor o.a.het ‘Supported Employment’ programma.

Supported Employment Elan Training hanteert de Supported Employment methodiek als basis voor Jobcoaching. Deze methodiek is uitermate geschikt om mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt op een gestructureerde manier te ondersteunen bij het vinden èn behouden van werk. Supported Employment gaat niet uit van de beperkingen van een cliënt, maar laat hem of haar zelf de regie nemen en in actie komen. De Jobcoach ondersteunt, maar neemt niet alle verantwoordelijkheden over. Supported Employment maakt de kracht in de mensen zelf los en doet hen recht.

De Jobcoach beschikt over een ‘toolbox’ met coaching-, en ondersteuningsmogelijkheden, heeft een gedegen kennis van wet- en regel-geving, maar leert ook de juiste grondhouding en vaardigheden aan, zoals zelfkennis en inzicht in eigen handelen, improvisatievermogen.

Met  de AutismeCentraalMethodiek  wordt beoogd de kansen op de arbeidsmarkt voor mensen met een vorm van autisme te vergroten. Work-Sjop Re-integratie & Jobcoaching heeft met deze methodieken al veel trajecten tot een succesvol einde gebracht.